607 971 666

TALLERS PRESENCIALS ONLINE:

DIVULGACIÓ, RESIDUS, PESCA I CIENTÍFICS SOBRE EL MAR

Vols mostrar els projectes científics amb els que treballem? Vols parlar de residus i pesca, de CormarinsGorgonies, peixos o especies?
Et portem els nostres tallers interactius juntament amb la guia pedagògica i online a escoles i al carrer en festes de medi ambient.

La diputació us subvenciona part dels tallers a través dels programes Del Mar als Cims i Tallers Ambientals.

TALLERS / INSTAL·LACIÓ INTERACTIVA

 Activitat educativa i lúdica sobre la pesca marítima. En concret, sobre la necessitat de pescar de forma sostenible i, així, es tracten el diversos tipus de pesca a Catalunya, les principals espècies de peix i marisc que es comercialitzen, les talles mínimes per no afectar el recurs pesquer i la necessitat de prevenció i gestió de residus a la mar. 

Els tallers estan adreçats tant als públics familiars com escolars i grups que visitin confraries, museus, clubs nàutics, etc. També és una activitat idònia per a festes i celebracions. 

Descarrega't el flyer dels Tallers

VisualitzaDescarrega

XERRADES / LA COPA MENSTRUAL

Taller sobre els beneficis de la copa menstrual. Parlem sobre residus d’un sol ús. De com podem millorar de forma notable i immediata la sostenibilitat del nostre planeta amb les dues R’s. Reutilitzant i reduint, parlem de la repercussió econòmica i d’estalvi que suposa l’ús de la copa i de com d’higiènica i saludable pot resultar. Una xerrada adaptada a totes les edats que ens fa compartir i reflexionar. Recomanada per persones a partir de 12 anys.

Durada: 1h

Descarrega't el PDF de la Xerrada per més informació

VisualitzaDescarrega

PROGRAMES DE RÀDIO

A Radio Vilafant ens trobareu a “La Pesca Engresca”, espai en el que cada dijous parlarem del producte estrella de les diferents confraries de pescadors de la Costa Brava.

SONSO DE BLANES

En el darrer la Pesca Engresca l’hem dedicat al Sonso. Aquest peixet que és tan deliciós. Com cada setmana ens han acompanyat en Josep Maria Dacosta, en Francesc Galí i en Salvador Manera. 

Ells han explicat totes les curiositat d’aquest peix, si tu en vols saber més, no et perdis aquest últim la Pesca Engresca.

 

ELS PEIXOS DE L’ART DE LLORET DE MAR

En Daco, en Salvador Manera i en Francesc Galí avui ens han descobert els peixos de l’art. Hem viatjat fins a Lloret de Mar per parlar d’aquests peixos.

No us perdeu tot el que ens han explicat els nostres experts en el món del mar.

https://www.radiovilafant.net/peixos-art/

BOGAMARINS DE TOSSA DE MAR

Heu menjat mai bogamarins o garotes? En Josep Maria Dacosta, en Francesc Galí i en Salvador Manera ens expliquen tots els secrets d’aquesta delícia de Mar.

TONYINA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Avui amb en Daco, amb en Francesc Galí del Galp i amb en Salvador Manera pescador i divulgador del món de la pesca hem conegut a fons totes les possibilitats que té la tonyina. No us perdeu tot el que ens han explicat:

https://www.radiovilafant.net/tonyina/

GAMBA DE PALAMÓS

Avui ens hem endinsat en el món de les gambes, i no d’unes gambes qualsevols, sinó de la gamba de Palamós. Com sempre amb en Daco, el nostre empordanòleg, en Francesc Galí del GALP i en Salvador Manera el nostre pescador, actor i responsable de pescaplastik  aprendrem més sobre aquest producte de qualitat i de proximitat. No us perdeu la Pesca engresca d’avui.

https://www.radiovilafant.net/gamba/

LA SÈPIA DE L’ESTARTIT

En Daco, en Salva Manera i en Francesc Galí ens porten una setmana més un producte del mar i de proximitat, avui hem baixat fins l’Estartit per descobrir tot el que ens ofereix la Sèpia que s’hi pesca. No us perdeu la pesca engresca d’avui.

https://www.radiovilafant.net/daco/?fbclid=IwAR3Gz_HNpLc2JTMFeHbovN3QQz2yz8Zc4eh_f5XZVvnb7pj0ov1ePBJKtmQ

ANXOVA DE L’ESCALA

En Daco, en Salvador Manera i en Francesc Galí avui ens han parlat de l’Anxova de l’Escala. Aquest peix blau que té tanta fama i que es pot menjar de moltes maneres L’anxova que és un seitó en salaó és molt típica de l’Escala, fins i tot tenen un museu dedicat a aquest peix. Ens acompanyeu en aquest viatge per descobrir l’Anxova?

https://www.radiovilafant.net/lanxova-de-lescala/

LLOBARRO I LLUÇ DE ROSES

Avui l’equip format per en Daco el nostre empordanoleg, en Francesc Galí del GALP Costa-Brava i en Salvador Manera pescador i divulgador del món del mar, fa parada a Roses per parlar de dos peixos blancs molt gustosos el Llobarro i el Lluç. En l’espai d’avui en Salvador ha llançat la idea de fer els propers programes al País Vasc on es cuina molt bé tant el Llobarro com el Lluç. Escolteu aquí aquest espai.

https://www.radiovilafant.net/a-la-pesca-engresca-parlem-avui-del-llobarro-i-el-lluc-de-roses/

LLAGOSTA DE CADAQUÉS

La pesca engresca avui ha cel·lebrat el dia de la patrona del mar amb una bona llagosta de Cadaqués. Amb el nostre biòleg Daco, amb en Francesc Galí del Grup d’acció local de pesca de la Costa Brava i amb en Salvador Manera, el nostre pescador particular, divulgador i creador de pescaplastik hem parlat d’aquest deliciós crustàci que es pesca a Cadaqués. Escolteu el podcast que us en llepareu els dits.

https://www.radiovilafant.net/celebrem-el-dia-de-la-patrona-del-mar-parlant-de-pesca-i-de-la-llagosta-de-cadaques/

POP DE PORT DE LA SELVA

A l’espai “La pesca engresca” el protagonista d’avui ha estat el pop del Port de la Selva. N’hem parlat amb en Daco, en Francesc Galí del Grup d’acció local de Pesca i en Salvador Manera pescador i divulgador del món del mar. Escolteu el podcast aquí:

https://www.radiovilafant.net/al-para-sol-avui-racio-de-pop-del-port-de-la-selva/

L’ESCAMARLÀ DE LLANÇÀ

Hem encetat “La pesca engresca”, un viatge que farem molt ben acompanyats amb en Daco, el nostre empordanòleg de capçalera, però també comptarem amb en Salvador Manera, pescador, divulgador i actor i en Francesc Galí del GALP Costa Brava. Avui hem parlat del escamarlà de Llançà si escolteu la secció us en llepareu els dits:

https://www.radiovilafant.net/al-para-sol-la-pesca-la-pesca-ens-engresca-avui-lescamarla-de-llanca/

CALENDARI

There are no upcoming events at this time

Contacte

_